Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η απαγορευμένη πόλη του Jiang Guofang

Thursday, April 07, 2011-Sunday, June 19, 2011


Και... μέχρι να επισκεφθώ το Πεκίνο, σκέφτηκα να πάω μια βόλτα στο Ίδρυμα Β. Μ. Θεοχαράκη (Διάρκεια έκθεσης : 07/04 έως 19/06/11).

Εκεί εκτίθενται πίνακες του Jiang Guofang από την Απαγορευμένη Πόλη. Εικοσιεπτά πίνακες -μεγάλων διαστάσεων- μας αποκαλύπτουν το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο σύμπλεγμα αρχαίων κτιρίων της Κίνας, στο οποίο η είσοδος ήταν απαγορευμένη για τους απλούς πολίτες για περίπου 600 χρόνια. Ήταν ο αυτοκρατορικός χώρος για 24 αυτοκράτορες από τις πρώιμες μέρες της δυναστείας των Ming, τον 15ο  αιώνα έως την πτώση της δυναστείας των Oing, το 1911.

Ζωντανά χρώματα, αριστοκρατικά πρόσωπα, κυρίως γυναικεία και νεανικά, παλακίδες, μυστηριώδεις φιγούρες, μεταξωτά πολύχρωμα υφάσματα ... δίνουν την αίσθηση πλούτου και μυστηρίου εντός των τειχών της απαγορευμένης, για τους κοινούς θνητούς, πόλης.

Εστιάζοντας στα πρόσωπα, βλέπουμε όμορφες εικόνες που αποδίδουν την πολυτελή, ήρεμη και ευτυχισμένη πλευρά της ζωής εντός των τειχών. Η άλλη πλευρά δεν αποτελεί θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης. Ούτε φυσικά η ζωή εκτός των τειχών.

Οι σύγχρονοι και πολύ ζωντανοί πίνακες του Jiang Guofang, με ταξίδεψαν... ΄

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, πατήστε ΕΔΩ,
Information about the exhibition HERE

Για την απαγορευμένη πόλη σήμερα :  ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια: